Spring naar hoofd-inhoud

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Voor zowel project Noordmanshoek als project Overkamp zijn we "uitverkocht"! U kunt zich enkel nog registreren op de wachtlijst voor beide projecten.

 

Cooperatie Goed veur Mekare is voornemens gebruik te maken van de SCE-regeling voor de realisatie van – lokaal en collectief gefinancierde – zonnevelden. SCE staat voor Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking. De SCE-subsidie wordt door de overheid toegekend aan coöperaties die lokaal, duurzame energie opwekken. De coöperatie wordt gevormd door betrokken omwonenden, die allen in een bepaald postcodegebied (rondom de opweklocatie) wonen. Deze omwonenden “investeren” samen in het zonneveld, waarmee de duurzame energie wordt opgewekt. De coöperatie, gevormd door de leden, ontvangt vanuit de SCE-regeling een subsidie per opgewekt kWh. Het is aan de coöperatie hoe die subsidie vervolgens aan te wenden. Omwonenden leveren daarmee niet alleen een bijdrage aan de energietransitie en “vergroenen” het energieverbruik van hun eigen huishouden, maar profiteren via de coöperatie ook van een aantrekkelijk financieel voordeel.

Om te borgen dat er voldoende participatie en betrokkenheid vanuit de lokale omgeving is, is een minimum aantal deelnemers ("investeerders") in het postcoderoosgebied vereist. Bij zon-opwek is dat minimaal één deelnemend lid per 5 kWp opgesteld vermogen. 

Hoe neem ik deel?

  • Je koopt een deelnamecertificaat voor eenmalig € 500 in een specifiek SCE-project
  • Je wordt voor €12,50 lid van Coöperatie Goed veur Mekare (of bent dat al) en blijft dat gedurende de subsidieperiode

Wat levert het mij op?

  • Je ontvangt gedurende 15 jaar een vergoeding van € 40 per jaar (staat gelijk aan 8% rente)
  • Je levert een actieve bijdrage aan de vergroening van Olst-Wijhe en omgeving
  • Na de looptijd van het project (15 jaar) ontvang je je geïnvesteerde bedrag van € 500 volledig terug.

Wanneer je je aanmeldt als geïnteresseerde, ga je nog geen directe verplichting aan. Tot het moment waarop het project daadwerkelijk van start gaat, loop je dus ook geen financieel risico.

Huidige SCE-projecten

Op dit moment werkt Cooperatie Goed veur Mekare aan een tweetaal projecten, te weten SCE-project “Noordmanshoek” te Wijhe en SCE-project “Overkamp” te Olst. Onze ambitie is om in de toekomst ook andere projecten te realiseren. Elk project heeft haar eigen kenmerken.

SCE-project Overkamp

Lees verder >>

SCE-project Noordmanshoek

Lees verder >>