Spring naar hoofd-inhoud

Natuurwerkdag De Noordmanshoek - Help jij ook mee op 15 oktober?

 

Het zal je vast niet zijn ontgaan: begin dit jaar is het zonneveld op de Noordmanshoek in Wijhe officieel geopend! De eerste grote stap van de duurzame ontwikkeling van de Noordmanshoek. Met dit zonneveld willen we niet alleen 2200 huishoudens van stroom voorzien, maar tegelijkertijd ook de natuur een handje helpen. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Na de aanleg van de panelen, is het nu tijd om de biodiversiteit te versterken. De eerste hagen zijn al ingeplant en het is mooi om te zien hoeveel soorten planten er onder de zonnepanelen tevoorschijn komen. Om te zorgen dat verschillende planten de ruimte krijgen, moeten er dit najaar jonge wilgen worden getrokken. Daarom organiseren we op 15 oktober een natuurwerkdag in de Noordmanshoek. Kom jij ook helpen?

 

Wat:                    Een gezellige ochtend waar we samen onze handen uit de mouwen steken om de biodiversiteit te versterken. Natuurlijk is er ook ruimte voor een praatje en zorgen wij voor iets lekkers.

Voor wie:           Iedereen die wil helpen. Kennis van planten is niet nodig.

Wanneer:          Zaterdagochtend 15 oktober, van 9.00 uur tot uiterlijk 11.30.

Waar:                 Energietuin De Noordmanshoek, einde van de Jan Meesterweg te Wijhe.

Aanmelden:      Laat je ons via deze link weten dat je komt?

 

Graag tot 15 oktober!

Namens Goed Veur Mekare, Stichting Noordmanshoek, IVN De Grutto en Natuur en Milieu Overijssel

 

 

Maximaal aantal deelnemers SCE projecten Overkamp en Noordmanshoek bereikt

Op zondag 3 juli zijn maximaal aantal ledencertificaten voor SCE project Noordmanshoek en Overkamp bereikt. In totaal zijn er meer dan 172 belangstellenden. Wij zijn erg blij met de overweldigende belangstelling van onze trouwe en nieuwe supporters van lokaal opgewekte energie. Geinteresseerden in de beide projecten kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen. Indien er toch mensen afzien van hun interesse zullen zij op volgende van binnenkomst doorschijven op de lijst. 

 

Minimaal aantal deelnemers SCE project Noordmanshoek bereikt

Vanochtend heeft deelnemer nummer 100 voor het SCE project Noordmanshoek zich ingeschreven. Daarmee voldoen wij aan het minimaal aantal van 100 deelnemers volgens de RVO subsidie. Op dit stuk grond, binnen de bestaande hekken van het zonnepark Noordmanshoek, komen 500.000 Wp aan zonnepanelen. Hiermee wekken wij stroom op voor nog eens 100 extra huishoudens in Olst-Wijhe. De inschrijving voor SCE project Overkamp in samenwerking met Stichting IJssellandschap verloopt voorspoedig. Hier zijn nog enkele deelname certificaten beschikbaar. In totaal zoeken wij hiervoor minimaal 72 deelnemers. 

Officiële opening Zonnepark Noordmanshoek - 21 mei 2022, 12.00 uur

Na 4 jaar ontwikkelen is het eindelijk zo ver. Sinds 14 maart 2022 is Zonnepark Noordmanshoek op het net aangesloten en leveren wij groene stroom!

Zonnepark Noordmanshoek is 100% lokaal eigendom, ontwikkeld door en voor de inwoners van Olst-Wijhe. Het Zonnepark gaat stroom leveren voor ongeveer 2200 huishoudens. Dit heugelijke feit zouden wij graag samen met u willen vieren. Daarom nodigen wij u uit voor de officiële opening van ons park op zaterdag 21 mei 2022 om 12.00 uur op het terrein van het zonnepark Noordmanshoek, Jan Meesterweg 2 te Wijhe.

Natuurlijk staat er een koffie met wat lekkers voor u klaar. 

Let op: het verzoek is om zoveel mogelijk lopend of per fiets naar het terrein te komen. Met de auto kan alleen geparkeerd worden langs Het Anem 2A, ter hoogte van de Hondenvereniging.

Media

Radiospots

  • NVDE opendag

  • NVDE opendag kort