Spring naar hoofd-inhoud

SCE-project Overkamp

SCE project Overkamp

Recent is de aanleg van Zonneweide Overkamp, een initiatief van IJssellandschap afgerond. Dit kleinschalige zonnepark van 2ha levert een bijdrage aan de duurzaamheidsopgaven waar deze stichting voor staat. Overkamp is onderdeel van de in 2018 verworven 10 ha natuurrijk cultuurlandschap Erve Steenbrugge aan de Diepenveenseweg in Olst, dat voor het grootste gedeelte in pacht wordt uitgegeven aan biologische boeren. 

In samenwerking met cooperatie Goed veur Mekare stelt St. IJssellandschap omwonenden en pachters in staat ook hun bijdrage te leveren. Op een deel van het stuk grond van Zonneweide Overkamp, wordt nu onder SCE-subsidie, een uitbreiding gerealiseerd. Daarmee wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan de energietransitie en het vergroenen van het energieverbruik van het eigen huishouden, maar ook geprofiteerd van een financieel voordeel. Neemt u ook deel?

Wilt u dit mede mogelijk maken? Meldt u aan als geïnteresseerde!

Kenmerken van SCE-project Overkamp zijn de volgende:

  • Extra uitbreiding van zonnepark Overkamp
  • Deelname is mogelijk als u woont in een van de volgende postcodegebieden: 8194, 8131, 8124, 7431, 8196, 8167 en 8121
  • Plaatsing van om en nabij de 800 zonnepanelen
  • Verwachte opwek ongeveer 350.000 Wp
  • Daarvoor zoeken wij 70 deelnemers

De volgorde van binnenkomst van de belangstellingsformulieren is leidend voor het later al dan niet daadwerkelijk toewijzen van uw deelname.